Osviežujúci kombinácia BIO konope so šípkami, bazou, mätou a sušenými jabĺčkami. viac
Ochutnajte a nechajte sa preniesť na valašskú stráň sa sady s rozkvitnutou jabloní, ku klikatícímu potôčika obrostlého bazou, šípkou a derúce sa mätou. Stačí sa len zasnívať a ochutnať.
Všetko sa stane príjemnejšie
Necítite sa dobre? Nestíhate, máte moc práce? Nielen pre tieto chvíle, ale aj dňoch pohodových je ideálny bylinná zmes Konopné osvieženie. Urobte si chvíľu oddych a navodí Vám lepšiu náladu. Výborne chutí a robí radosť.
Návod na prípravu
- Polievkovú lyžicu konopné zmesi zalejte cca 250 ml vody.
- Akonáhle máte vodu uvarenú, nechajte ju chvíľu vychladnúť. Ideálna teplota pre zaliatie zmesi je cca 85 ° C.
- Po zaliatí nechajte čaj 5 min odstáť, sceďte ho a ideálne ešte pridajte lyžičku konopného oleja.
- Po niekoľkých minútach Vám prajeme "dobrú chuť".
zloženie
- konope BIO
- šípky BIO
- bazový kvet BIO
- jablká sušené BIO
- citrónová tráva BIO
- mäta BIO
Použité byliny sú z Certifikovaného ekologického poľnohospodárstva: CZ - BIO-001
Hájek
Nad Vlachovice na kopci sa miestu nazýva Hájek. To je miesto kde Zuzana a Radek pestujú všetky bylinky. Majú tu zavedená terasovité políčka a každým rokom skúšajú pestovať tradičné ale aj nové druhy jedlých kvetov a bylín. Na políčkach vysádzajú napríklad levanduľu, mätu, echinaceu, harmanček, nechtík a mohli by sme tak vymenovávať ešte dlho, ale všetko je v bio kvalite.
Zuzana a Radek
Pre rozhodnutie k spolupráci so Zuzkou a Radkom sme mali jasno od začiatku. Sú to profesionáli a všetko sami pestujú a vyrába. Snaží sa bylinkám venovať veľa času a dosiahnuť tak najkvalitnejšieho výsledku. Zachovanie tradície s ručnou prácou a pridanie trochu impulzu a noviniek z dnešnej doby. Ich bylinky sú z Valašska v BIO kvalite.
Sušírna Sv. Františka
Sušírna je základom pre bylinkový čaj. Na Valašsku bolo dlhé roky tradíciou sušiť ovocie a bylinky. Tento kraj je tým preslávený a ovocie, ktoré sa sušilo bolo vždy na precízne úrovni. V roku 2014 prebehlo k rekonštrukcii a obnovenie funkčnosti v tejto sušírně. Vďaka tomu bola tiež požehnaná farárom a patrónom sa stal Sv. František. Preto tiež nesie teraz jeho meno a je základom pre tvorenie kvalitných bio sypaných čajov.